FOLYAMATOS ÖNKÉNTES MUNKÁK

raktar-2

Izgalmas raktári kalandok

A Migration Aidnél minden önkéntes tevékenység kaland. Kezdjük mindjárt a raktárunkkal: itt mindenféle egzotikus élőlénnyel találkozhatsz, amik csak itt fordulnak elő. Ilyen például képeken látható raktári csiga (latin nevén csigabiga raktaricus) vagy a raktári méhecske (zumzum raktaricus). Raktáros önkéntes munkát szinte bármikor végezhetsz nálunk, mivel feladat van elég. Azzal is segítesz, ha csak néhány órára vagy velünk.
Ha jönnél, jelentkezhetsz a solidarity@migrationaid.org e-mail címen vagy a raktár telefonszámán.

Online média

Kiemelt célkitűzéseink közé tartozik, hogy korrekt, tényszerű tájékoztatással ellensúlyozzuk a jelenlegi magyar kormány migrációval és menekültüggyel kapcsolatos egyoldalú, káros propagandáját. 2017. júniusában a Migration Aid már útjára indított két kommunikációs projektet “Együttérző Magyarország” és “Migráns Himnusz” elnevezésekkel és újabbakat tervezünk, részben más civil szervezetekkel közösen.
A kommunikációs projekjeinket előkészítő és menedzselő csoportunkba önkénteseket keresünk, akiket lelkesít a lehetőség, hogy aktív és kreatív közreműködői lehetnek a médiamunkánknak. Jó kommunikációs készségű, /magyarul jól fogalmazó, kreatv, pozitív gondolkodású lányokat és fiúkat keresünk. Ha szeretnél hozzánk csatlakozni, írj a solidarity@migrationaid.org e-mail címre.

ÖNKÉNTES MUNKÁK EGY-EGY ALKALOMRA

Kis-Balaton

2017. augusztus 4-6.: Tündérliget szépítés – Balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós hétvége

Egy osztrák adományozó jóvoltából több éves használatba kaptunk egy Keszthely közelében lévő nagy telken három nyaralónak használt faházat. A helyet arra szeretnénk használni, hogy a tranzitokból szabaduló menekült családok számára néhány hetes időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítsunk. A területet augusztus 1-én vehetjük birtokba és szeretnénk már augusztus elejétől menekült családokat vendégül látni. Az augusztus 5-6-i hétvégére balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós napokat szervezünk a területre.

Tervezett program: 

Augusztus 4. péntek
17 óra: indulás a budapesti Hősök teréről
20 óra: szállás elfoglalása, közös vacsorakészítés

Augusztus 5. szombat
9 óra: Közös reggeli
10 óra: Háztakarítás és tereprendezés
13 óra: Közös ebéd
14 óra: Háztakarítás és tereprendezés
17 óra: Megfelelő időjárás esetén balatoni fürdőzés
20 óra: Tábortüzes vacsora

Augusztus 6. vasárnap
9 óra: Közös reggeli
10 óra: Háztakarítás és tereprendezés
13 óra: Közös ebéd
14 óra: Kirándulás a Kis-Balatonhoz és/vagy csobbanás a Balatonban
20 óra: Visszaérkezés Budapestre

Mit hozz magaddal?
Hálózsák (ha nincs, kapsz tőlünk), igény szerint kispárna, tisztálkodó szerek, fürdőruha, törülköző. Sátrazásra is van lehetőség, ha valaki inkább azt választaná.

ÖNKÉNTESEK ÖSSZEJÖVETELEI ÉS KÉPZÉSEI

Jelenleg nincs tervben ilyen programunk. Ha nem szeretnél lemaradni a Migration Aid által szervezett önkéntes és egyéb programokról, iratkozz fel a hírlevelünkre.

EGYÉB RENDEZVÉNYEK

Jelenleg nincs tervben ilyen programunk. Ha nem szeretnél lemaradni a Migration Aid által szervezett önkéntes és egyéb programokról, iratkozz fel a hírlevelünkre.