Menü

A fenyegetések ellenére boldog menekültekkel és együttérző magyarokkal találkoztunk a Balatonon

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1010″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1012″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1014″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1008″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1006″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1004″ img_size=”280×280″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az elmúlt hétvégén egynapos kirándulásra vittünk egy kisebb csoportot a Balaton partjára. A korábban megfogalmazott polgármesteri és képviselői fenyegetések ellenére egy nyugodt és mindannyiunk számára kikapcsolódást nyújtó napot töltöttünk el Zamárdiban. A menekültellenes kormánypropaganda két éve ugyanazokat a hazug sztereotíp üzeneteket sulykolja: menekült = migráns = muszlim = potenciális terrorista. Ezzel szemben az igazság, hogy a menekültek mind kultúrálisan, mind mentalitásban ugyanolyan sokszínűek, mint maguk a magyarok. A hétvégén magunkkal vitt afgán család ugyan muszlim, de az anya sosem viselt fejkendőt, már Afganisztánban sem. Ahogy a képeinken látható másik muszlim lány is csak időszakosan hord fejkendőt.
A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal ugyan nem publikál statisztikai adatokat a menekültek vallási/felekezeti hovatartozásáról, de saját tapasztalaink alapján tudjuk, hogy 2017. első félévében számtalan keresztény, jazidi, más vallású és ateista család is a tranzitokban tartózkodik menedékkérelmének elbírálására várva. Kiemelt fontosságú szerepet kellene kapnia annak, hogy a magyar állam oltalma alatt álló menekültek hatékonyan integrálódni tudjanak a többségi társadalomba. Ehhez részt kell venniük a társadalom életében, meg kell ismernük a magyar kultúrát. a magyar emberek szokásait. Sajnos a magyar állam politikai okokból szinte teljesen kivonul az oltalmazott, menekült státiszú emberek segítéséből, magára hagyja ezeket az embereket a beilleszkedési folyamatban. Kizárólag néhány civil szervezet jóindulatán és lehetőségein múlik, hogy ezek az emberek esélyt kapjanak az emberhez méltó életre.
Köszönjük, ha te is támogatod a Migration Aid munkáját adományaiddal.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]