Menü

Szervezeti alapok

A Migration Aid 2015 nyarán alakult, az akkori menekültválságban aktívan segítő sok ezer magyar polgár összefogásával. Két sajátossága különbözteti meg a legtöbb segélyszervezettől: egyrészt önkéntesek végzik a segítő tevékenységek döntő részét, a vezetői szinteken is; másrészt kizárólag adományokból működtetjük a segítő projektjeinket, nem veszünk igénybe állami és EU-forrásokat.

2022. május végi állás szerint több mint 3000 önkéntes dolgozunk a Migration Aid égisze alatt az ukrán menekültválságban.

A Migration Aid elnevezés alatt tevékenykedő közösség mögötti jogi személy 2020 óta A Segítők Egyesület.

Szervezeti struktúra

Az elmúlt hónapokban 17 projekt és szervezeti egység állt össze, ezek összefoglaló táblázatát mutatja az alábbi ábra. Ez egyben tartalmazza az egyes projektek e-mail elérhetőségét is (a @ mögött minden esetben migrationaid.org áll).

Az egyesület 2022. májusában új elnökséget választott, amelynek tagjai: Cseh Nelli Kinga és Jakab Judit elnökségi tagok, továbbá Siewert András elnök.

A három fős elnökség és a projekt koordinátorok munkáját egy jelenleg mintegy 30 fős Krízis Koordinációs Tanács (KKT) segíti, amely valamennyi terület koordinátorait és aktív önkénteseit tömöríti. A szervezeti struktúra további részleteit és működési kereteket az egyesület Szervezeti Működési Szabályzata (SZMSZ) tartalmazza.