Migration Aid győri menekültszálló
Az ukrán menekültválságban segítünk

A Migration Aid jelenleg a forrásait teljes egészében arra fordítja, hogy segítsünk az ukrán menekültválságban. Hogy pontosan mire költjük az adományokat, elolvashatod lentebb.

A támogatásokat A Segítők Egyesület fogadja az alábbi számlára: 11710088-21459928
IBAN: HU89 1171 0088 2145 9928 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB

A PayPalon keresztül is lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű, vagy havi rendszeres támogatást nyújtani.
PayPal: adomany@migrationaid.org vagy kattints ide.

Hogyan döntjük el, hogy mire költjük az adományokat?

Két vezérelv mentén szerveztük az elmúlt években a segítést: hogy gyorsan és bürokráciamentesen támogassuk a rászorulókat. Azokon a területeken próbálunk jelenlenni, amikről láttuk, hogy más szervezetek nem akarnak vagy nehezen tudnak segíteni. Kicsi és vezetői struktúrák nélküli szervezetként a nagy segélyszervezeteknél gyorsabban tudunk reagálni váratlan krízishelyzetekre. Mivel nem kapunk állami vagy EU-s támogatásokat, más segélyszervezetekkel szemben nem kell megfelelnünk a politika elvárásainak, szabadon dönthetünk és kommunikálhatunk a nyilvánossággal.

Jelenleg az alábbi fontosabb segítő projekteket finanszírozzuk a beérkezett adományokból:

Madridi utcai menekült szállás

Egy 300 fős menekült szállót üzemeltetünk március 12-től, ahol elsősorban azokat szállásoljuk el, akik csak rövid időt töltenek Magyarországon, rövid pihenőre van szükségük, mielőtt tovább utaznak az ismerősökhöz, rokonokhoz. További információkat a menekült szállásról itt találsz.

Budapest Nyugati és Keleti pu.

Krízisközpontok mindkét pályaudvaron, ahol a vonattal érkező ukrán menekülteknek segítünk abban, hogy szállást találjanak, illetve szükség esetén segítünk a fuvarozásban, külföldre utazásban (repülőjegyek ill. buszjegyek vásárlása azoknak, akiknek erre nincs pénzük, és vonattal nem vagy nehezen érhető el a cél város.)

Mentorálás

A tartósan Magyarországon maradó menekültek mellé egy-egy mentort adunk, aki segít a  beilleszkedésükben, és szükség esetén az ellátásuk megszervezésében. Ebben a facebook-csoportban kaphatsz erről további infókat.

Call center

Rengeteg kérdést kapunk a menekültválsággal kapcsolatban. Felépítési alatt áll egy call center, ahol egy központi telefonszámot hívva megpróbálunk minden kérdésre korrekt választ adni, segítséget nyújtani, illetve megadjuk azoknak a szervezeteknek az elérhetőségeit, akikhez egy-egy problémával fordulni lehet.