Menü

Az ellenállás kötelességünk

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A CEU és a bevándorlási különadó kapcsán világossá vált, mi a fidesz-birodalom új stratégiája a számukra nem tetsző civil szervezetekkel, intézményekkel szemben: elbizonytalanítani és ellehetetleníteni. A 2/3-ad birtokában képlékenyen értelmezhető jogszabályokat alkotnak, és olyan állapotokat hoznak létre, hogy a szervezetek maguktól döntsenek a megszűnés, távozás mellett.

Az adóhivatal 3 hónapja nem hajlandó válaszolni a bevándorlási különadóval kapcsolatban feltett kérdéseinkre, a saját maga által írásban vállalt november 30-i határidőt sem tartotta be.

A Migration Aid Alapítvány vezetősége úgy döntött, nem hagyja magát elbizonytalanítani, és ha a NAV nem hajlandó értelmezni a bevándorlási különadóról szóló törvényt, akkor majd értelmezzük a magunk szájíze szerint.

Mi pedig úgy döntöttünk, hogy mostantól nem foglalkozunk a bevándorlási különadóval. Az augusztus 26-án meghirdetett adománygyűjtési stopnak a mai nappal vége, újra fogadjuk a pénzbeli és tárgyi adományokat.

Kényszerhelyzetbe kerülve döntöttünk így: a bizonytalan jogi helyzet miatt meghirdetett adományfogadási stopunk következtében az elmúlt 3 hónapban feléltük a tartalékainkat. A menekült családokat támogató központunk a héten már zárva tart, nem tudjuk feltölteni a tartós élelmiszereket, alapvető higiéniai termékeket kínáló polcainkat. Az utolsó lisztet, cukrot, étolajat és mosóport egy négy gyerekes afgán családnak adtuk.

Ellenállunk azoknak a kormányzati törekvéseknek, hogy ellehetetlenítsék a menekültek ellátását segítő törekvéseinket, és mindaddig folytatjuk a munkánkat, amíg ehhez támogatókat találunk.

Mert ahol a jog jogtalansággá válik, az ellenállás kötelesség.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1544179688219{margin-right: 20px !important;padding-top: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 20px !important;background-color: rgba(193,135,135,0.31) !important;*background-color: rgb(193,135,135) !important;}”]Ha segítenél…
A Migration Aid Alapítvány Forint-számlaszáma: 12011351-01589917-00100003 (Raiffeisen Bank, Budapest)
Pay-palon keresztül is támogathatsz bennünket: info@migrationaid.org. Egyszeri, tetszőleges összegű PayPal támogatáshoz kattints ide.
Köszönjük![/vc_column_text][vc_column_text](Címlapkép: Andrew Quilty/TIME)[/vc_column_text][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]