Menü

Bohócok vezetik az országot…

Nem az lenne a dolgunk menekülteket segítő szervezetként, hogy újra és újra állást foglaljunk politikai témákban. De hiába próbálnánk az önként vállalt feladatunkra fókuszálni, a magyar kormány rendszeresen a porondra ráncigál bennünket és azt a néhány civil szervezetet, amelyik még fenntartja a menekülteket segítő tevékenységeit.

Az aktuális téma a napokban “Stop Soros” néven elhíresült törvénytervezet. Tudjuk a rómaiak óta, cirkusz és kenyér kell a népnek. De azért törhetné magát a kormány, hogy minőségibb cirkusszal szórakoztassa a nagyérdeműt, mert ez szánalmasan gyenge előadás. Méltatlan egy olyan politikai elithez, amely további négy évre kér felhatalmazást arra, hogy az állampolgárok pénzén bohóckodhasson.

A Migration Aid megvizsgálta, érinti-e bármilyen formában az említett törvénytervezet. NEM érinti.

Rögzítsük a tényeket.

A törvénytervezet logikáját követve Magyarországon a legnagyobb migráns-támogató szervezeteket úgy hívják, hogy:
Magyar Vöröskereszt
Katolikus Karitász
Magyar Református Szeretetszolgálat
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Ökumenikus Segélyszervezet
Baptista Szeretetszolgálat.

Például kizárólag ezek a szervezetek dolgoznak abban a 8 kilométeres határsávban, amiből a törvénytervezet értelmében kitilthatják a migrációt segítő szervezetek tagjait. A dolog fonákja: a felsorolt szervezetek évi több százmillió forintos céltámogatást kapnak Orbán Viktortól azért, hogy elvégezzék ezt a munkát.

Hogy mindenki számára egyértelmű legyen, jelenleg egyetlen intézmény van Magyarországon, amely érdemben befolyásolni képes a migrációt: Orbán Viktor kormánya. Mindenki más – civil szervezetek, külföldi vagy magyar polgárok – csak a kormány által felállított keretrendszeren belül tudnak tevékenykedni, menekülteken segíteni. Még Soros György is. Ha ez nem így van, páros lábbal kell kirúgnunk a magyar kormányt, mert nem képes érvényesíteni a hatályos magyar jogot az ország területén.

Felesleges bármiféle szigorral riogatni a Migration Aidet. A nemzetbiztonságért felelős szervezetek már kívülről-belülről átvilágítottak bennünket az elmúlt 2,5 évben. Ha bármi törvénytelenséget követtünk volna el, vagy a menekülteket segítő tevékenységünk nemzetbiztonsági kockázatot jelentene, ez már szalagcímeken szerepelt volna a kormánypárti médiában.

Bohóckodjanak és hazudjanak bármit, ez marad az egyetlen igazság. Ennyi hozzáfűznivalónk van a “Stop Soros”-hoz.