migration-aid-kitoloncolas-1

A hétvégén Ausztriában egy ismeretlen személy eljuttatott a helyi sajtónak egy listát 154 afgán menekült nevével és adataival, akiket szeptember 3-án és 4-én repülőgéppel Kabulba akarnak deportálni egyes kelet-európai országok. A terv szerint a listán szereplők közül 145 főt Ausztriából, 5 főt Magyarországról, hármat Bulgáriából, egyet Szlovéniából szállítanak gyűjtőjárattal Afganisztánba.

Ausztriában az váltott ki nagy felháborodást, hogy a listán 5 család is szerepel kisgyerekekkel. A legfiatalabb egy másfél éves kislány, akit a bátyjával akarnak repülőgépre tenni, továbbá egy kísérő nélküli kiskorú is erre a sorsra vár. Tudomásunkra jutott, hogy az 5 afgán közül, akiket Ferihegyen kényszerítenek a Bécsből induló repülőgépre, legalább egy keresztény fiú van. A fiatal afgán menekült, aki nem szeretné, hogy nyilvánosságra hozzuk a nevét, jelenleg a győri idegenrendészeti őrzött szálláson van (lényegében fogságban), és ott várja sorsának alakulását. 8 éve él menekültként Magyarországon, megtanulta a nyelvet, beilleszkedett, itt keresztelkedett meg és jár templomba. Ügyében egyházi elöljárója is a kormányhoz fordult. A fiatal fiú nagyon fél attól, keresztényként milyen sors vár rá Afganisztánban.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az utóbbi időben arra hivatkozva toloncol vissza menekültként befogadott emberek Afganisztánba, hogy egyes régiók – pl. Kabul – jelenleg szerintük biztonságosak. Utoljára tegnap, szeptember 2-án robbantottak szélsőségesek autóbombát Kabulban, a merényletben legalább tizenhatan meghaltak és több mint 119-en megsebesültek.

A magyar kormány nemhogy megvédi a keresztényeket, hanem kifejezetten veszélybe sodorja testi épségüket és életüket. A kormánypárti politikusok lózungjai mögött újra és újra felsejlik az ördög patája.

Nem szeretnél lemaradni a legújabb hírekről, eseményekről? Ha megadod az e-mail címed, azonnali értesítést kapsz minden új bejegyzésről:

Fontosnak tartod a Migration Aid munkáját? Már 1.000 Ft támogatás is sokat számít.

Támogatásokat a Migration Aid Alapítvány fogad az alábbi számlára: 12011351-01589917-00100003
IBAN: HU06 1201 1351 0158 9917 0010 0003

SWIFT (BIC): UBRTHUHB

A PayPalon keresztül is lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű, vagy havi rendszeres támogatást nyújtani.
PayPal: info@migrationaid.org vagy kattints ide.

  •  
  •  
  •