Csatlakozz hozzánk – ha hiszel az összefogásban és tenni szeretnél egy igazságosabb, élhetőbb világért.

A Migration Aid új irányához egy új közösséget is álmodtunk, amit egyesületi formában működik. Ez több egyeztetést, tagok közötti kommunikációt, és demokratikusabb döntéshozatali folyamatokat tesz lehetővé, mint pl. egy alapítvány. 

Menekülteket segítő közösségként az elmúlt években megtanultuk, miképp lehet a kevésből a legjobbat kihozni. Hogyan lehet elszántsággal fennmaradni akkor is, ha a regnáló hatalom mindent megtesz, hogy ellehetetlenítsen, megsemmisítsen.

Segítőkészség, nyitottság, összefogás, odafigyelés a környezetünkre, őszinte kommunikáció – talán ez az az öt érték, amelyekre a leginkább törekszünk. Szándékosan használjuk az “érték” kifejezést, mert úgy gondoljuk, az emberiség jelenlegi helyzete elsősorban az értékek válsága. Amit magunk körül látunk a világban, az önzést, a rombolást, azt az általunk fontosnak tartott tulajdonságok, értékek hiányára vezetjük vissza.

Nem egyszerű ez a mai világban, sokan vannak, akik ezeket az emberi tulajdonságokat a gyengeség jelének tekintik. Nekünk azonban meggyőződésünk, hogy hosszútávon ez a szemléletmód lesz a nyertes az értékek viadalában; pont azért, mert figyelünk egymásra, és figyelünk a természetre. A kölcsönösségben rejlő együttműködés ereje pedig határtalan.

Neked is fontosak ezek az értékek? Keresel olyan társakat, akikkel ezeket megélheted? Akkor legyünk mi a te közösséged.

Több különböző lehetőség is van arra, hogy bekapcsolódj A Segítők életébe. Ami fontos: mi elhivatottságból cselekszünk; mindig csak azt vállald be, amire van belső motivációd, aminek a fontosságáról meg vagy győződve. És csak annyit, amire lesz időd és energiád. Röviden a lehetőségekről:

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy mi legyünk a te közösséged, akár már holnap tehetsz a közös ügyekért. Több különböző projektünk van, ahol az idődhöz, kedvedhez mérten kötetlenül támogathatod a közös céljaink elérését.

Csatlakozz önkéntesként

Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy mi legyünk a te közösséged, akár már holnap tehetsz a közös ügyekért. Több különböző projektünk van, ahol az idődhöz, kedvedhez mérten kötetlenül támogathatod a közös céljaink elérését.

⭕ Közösségi szerkesztőség

Fontosnak tartod a küldetésünket? Jól tudsz kommunikálni, fogalmazni? Írnál akár csak havi 1 cikket az oldalra? Csatlakozz önkéntesként az online kommunikációs bonyolító csapatunkhoz. Írj egy rövid bemutatkozást az info@migrationaid.org e-mail címre, és foglald össze röviden, milyen témákról szeretnél írni.

⭕ Fenntarthatósági kísérletek Égikertben

2017 óta használunk egy közel 5 ezer négyzetméteres területet a Kis-Balaton szomszédságában, ahol 2019 tavaszán elindítottunk Égikert elnevezéssel egy fenntarthatósági kísérletet, erről többet a projekt weboldalán olvashatsz. Ha úgy érzed, hogy bármilyen formában bekapcsolódnál az ott zajló tevékenységekbe, vedd fel velünk a kapcsolatot.

A közeljövőben újabb projektekkel egészítjük ki a tevékenységeinket, kísérd figyelemmel a weboldalunkat.

Legyél tagja A Segítők Egyesületnek

Nem csak önkéntes szeretnél lenni, hanem szeretnél a változások élharcosa lenni? Jelentkezhetsz egyesületi tagnak, és akkor részese lehetsz minden döntéshozatali folyamatnak, amivel irányt adunk a projektjeinknek. Csak add meg az alábbi űrlapon a neved és az e-mail címed, minden továbbiról pedig e-mailben értesítünk.

Az űrlap kitöltése során megadott adatokat kizárólag arra a célra használjuk, hogy ebben az ügyben kapcsolatba léphessünk veled. További információk az adatkezelési tájékoztatónkban. Ügyelj arra, hogy az e-mail címedet pontosan add meg, ellenkező esetben nem fogod megkapni a válaszlevelünket. Ha 24 órán belül nem kapsz tőlünk visszajelzést, próbáld meg újból.

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.