Magyarország miniszterelnöke felkérte a Belügyminisztériumot, hogy készítsenek tervet a szerb-magyar és horvát-magyar határszakaszon felállított műszaki határzár szakaszos elbontására és a keletkező fémhulladék újrahasznosítására. A kormányszóvívő sajtótájékoztatóján azzal indokolta a döntést, hogy az elmúlt egy évben jelentősen visszaesett a déli határszakaszon a migrációs nyomás.
A döntés előzménye, hogy az EU tagállamainak sikerült megállapodniuk abban, hogy egy egyszeri akció keretében szétosztják egymás között a nyugat-balkáni útvonalon rekedt közel 80 ezer migránst és menekültet. A kormányszóvívő hozzátette, míg 2015-ben még 177 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Magyarországon, 2016-ban már csak mintegy 30 ezret, 2017-ben pedig a szám várhatóan 3 ezer fő alá csökken, azaz nagyjából a 2014. előtti szintre.


Sajnos nem ez a valóság. Ez a cikk az EGYÜTTÉRZŐ MAGYARORSZÁG nevű kampányunk jegyében született. Ennek keretében a migrációval, menekültüggyel foglalkozó aktuális sajtóhírekből szemlézünk és azok tartalmát úgy formáljuk át, hogy lásd, milyen hírek születnének ebben az országban, ha emberséges, együttérző, a jövőt felelősségteljesen építő politikai vezetőink lennének. Te is egy együttérző, emberséges országban szeretnél élni?

  •  
  •  
  •