Menü

Elképesztően amatőr kormányunk van

„Szijjártó Péter egy a Migration Aid ügyével kapcsolatos kérdésre elmondta: a szervezet magyarázkodása “szánalmas”, nincs értékelhető információ arról, hogy zajlott-e, és ha igen, milyen céllal, kinek az utasítására adatgyűjtés a tranzitzónákban.“ – mai MTI gyorshír. Ezzel lényegében Szíjjártó csak megismételte Tuzson Bence szóvivő 2018. március 21-i nyilatkozatát (itt elolvasható, meghallgatható).
A magyar kormánynak 48 óra sem volt elég arra, hogy kiderítsék: a Migration Aid sosem dolgozott a tranzitzónákban, nem is volt oda belépési engedélye. Azt megértjük, hogy nem olvassák a Migration Aid weboldalát, mert már ott is látták volna, hogy a Migration Aid csak támogatta adományokkal a tranzitban dolgozó szervezeteket. De hogy 48 óra alatt senkinek sem jut eszébe, hogy felhívják a saját minisztériumuk fennhatósága alatt dolgozó Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt – amely felügyeli a tranzitzónákat -, és megkérdezzék, volt-e egyáltalán belépési engedélye a Migration Aidnek oda, az már egyszerűen csak: amatőrizmus.
Hogyan lehet bármit komolyan venni ettől a kormánytól, elhinni bármilyen kijelentésüket, ha egy ilyen egyszerű rutinműveletet sem végeznek el annak érdekében, hogy ne járassák le magukat?

Fotó: 444.hu