Menü

Ismét nyilvánosan üzent nekünk Manninger Jenő országgyűlési képviselő

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1030″ img_size=”840×450″ add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]

“Továbbra is ellenezzük, hogy a Migration Aid zalai falvakban üdültessen.
Tegnapi napon vált ismertté, hogy a Migration Aid nevű szervezet a hírek szerint nyolc menekültet kíván Esztergályhorvátiban egy osztrák hölgy tulajdonában lévő faházban üdültetni.
[…]
A térségben mégis aggódnak az itt élő emberek.
Érthető módon nem tartják szerencsésnek, bizalomgerjesztőnek, hogy egy olyan migrációt segítő szervezet, amely nem játszik nyílt lapokkal, egy osztrák állampolgár tulajdonában álló faházban üdültet.
Továbbra is ellenzem ezt a megoldást, s azon vagyunk, hogy a zalai falvak egyikében se indítson ez a szervezet táboroztatást. Nem vagyunk a szerencsétlen emberek ellen, sőt, magunk is hajlandók vagyunk segíteni abban, hogy felkészüljenek a hazatérésre.
Ezúton is fordulok a Migration Aid vezetőihez, hogy ha már ez a szervezet üdültet, a zalai falvak helyett válasszanak az idegenforgalomtól messzebb eső, meglévő, üzemelő üdülőket, ahol az üdültetés komfortosabb, ugyanakkor ellenőrzött körülmények között történhet.“
A Fideszes képviselő FB-oldalán Vincze Tibor, a a szomszédos Zalaapáti polgármestere is hozzáteszi kommentárban a saját véleményét: ” Igen, azokban a faházakban előbb a szervezet vezetői és aktivistái töltsenek el pár hűvös éjszakát, majd esőben és viharban is “nyaraljanak” egy kicsit. Ha ezek után is jó ötletnek tartják kínozni az általuk megtévesztett és becsapott, nehéz sorsú embereket/családokat.
Tisztelt Manninger képviselő úr!
Amennyiben Önnek valóban a zalai polgárok fontosak, tisztelettel megkérem, ne nyilvánosan üzengessen a szervezetünknek, hanem legyen annyira bátor, mint Esztergályhorváti polgármester asszonya, és személyesen tegye fel kérdéseit vagy fogalmazza meg aggályait. A Migration Aid a tegnapi nap folyamán (szept. 7.) szívesen tett eleget a polgármester asszony meghívásának és tájékoztatta egy konstruktív egyeztető megbeszélés keretei között az önkormányzati társulás három jelenlévő polgármesterét az elképzeléseink tartalmi és jogi kereteiről. Amennyiben ezen az egyeztetésen Vincze Tibor úr is jelen lett volna, aki a szintén ugyanehhez az önkormányzati társuláshoz tartozó Zalaapáti polgármestere, ő sem fogalmazott volna meg ilyen botorságot a kommentárjában, ami alapvető tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot.
Ami kifejezetten érdekelne bennünket, képviselő úr, hogy Ön mire gondolt, amikor „komfortos, ugyanakkor ellenőrzött“ körülményekről beszél. Esetleg kerítésekkel, szögesdróttal körbevett objektumokra? Gépfegyveres rendőrökre, katonákra? „Nyaraló-tranzitokra“? Esetleg nézzünk vissza régebbre a történelemben és keressünk ott példákat arra, hogyan lehet egy állam területén jogszerűen tartózkodókat „ellenőrzött“ körülmények közé helyezni?
Sajnálattal vesszük tudomásul: valakiknek az áll érdekében, hogy tartósan feszültséget teremtsen a magyar polgárokban 7-8 ember nyaraltatása. Az augusztus elejei médiahisztéria után már kezdtek lenyugodni a kedélyek, de egy jól előkészített provokáció nyomán ismét téma lehet ez a sajtóban. Ugyanis az adományként használatba felajánlott ingatlan adataihoz a település nevét először szétkürtölő sajtótermék informátora csak illegálisan juthatott hozzá…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]