Menü

Fenyegetések – Migration Aid - Szeresd velünk a Földet
[hfe_template id='2693']

Hazaárulók vagytok akik becsmérlitek őseink szellemét! Nem fogjuk hagyni, hogy hazánkat elárasszák az iszlám kutyák! Ha ti ezeket segítitek, a ti sorsotok is ez lesz egyszer!”
Ritkán beszélünk a fenyegetésekről, amiket kapunk. Pedig rendszeresen ott vannak a levelesládáinkban az ilyen tartalmú üzenetek. Sok a névtelen vagy kamu profilról érkező fenyegetés, de ahogy egyre szalonképesebb lett a magyar társadalomban a kormánypártok szélsőségesen idegenellenes propagandája, úgy vállalják fel egyre többen névvel és arccal is a támadásokat.

A Dunába kellene téged is lőni

Többségükben általános fenyegetéseket tartalmaznak, mint a képen is látható úr üzenete. Személyre szóló, akasztással, lelövéssel fenyegető üzeneteket eddig csak Siewert András kapott.

Fenyegetések – Migration Aid - Szeresd velünk a Földet

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy az évek óta tartó indulatok nem erodálják az önkénteseink morálját. Kilencven százalékban nők, anyukák és egyetemista lányok, senki sem teszi ki magát szívesen önként támadásoknak. Különösen az adminisztrációval foglalkozóknak nagy lelki teher, ha megnyitva a levelezést ilyen tartalmú üzenetekkel találkoznak. Nem is nagyon lehet találni embert, aki szívesen csinálná ezt a munkát.

Ha valós személy küldte az üzenetet, elgondolkozunk azon, mennyire kell komolyan venni. Aggasztó jel-e, ha véres kardokkal rohangáló szamurájok néznek velünk farkasszemet az illető profilján, a címlapképet is az egyik fenyegetőző képei közül vettük. Nehéz eldönteni, mikor elég tiltólistára vagy spam fiókba rakni egy üzenetet ill. a küldőjét. Elég megdöbbentő, de több mint ezer ember van a Migration Aid facebook oldalának tiltólistáján gyűlöletkeltő vagy fenyegető üzenetek miatt.

Egy ideje már megtartjuk ezeket az üzeneteket is. A családsegítőnk kapucsengőjére, postaládájára kamu nevek vannak kiírva, hogy védjük a hozzánk érkező menekült családokat és önkénteseket. Mindez 2019-ben, az Európai Unió egyik tagállamában.