Menü

Learning Without Borders (LWB)

Migration Aid LWB

A háború legkiszolgáltatottabb áldozatai a gyerekek. Ezért különösen nagy figyelmet fordítunk az ukrán menekült krízisben rájuk. A Soroksári úton használatba kapott épületrészben 800 négyzetméteren rendeztünk be egy “sulit”. Ide elsősorban azok a szülők hozzák a gyermekeiket, akik nemrég érkeztek Ukrajnából, még folyamatban van a menedékes eljárásuk, vagy azt tervezik, hogy a közeljövőben továbbutaznak. Hogy a porontyok ne essenek ki teljesen a korábbi életük rendszeréből, egy “suli light” keretében foglalkozik a közel 80 gyerekkel tizenhat, szintén Ukrajnából menekült pedagógus és szociális segítő. 

Jelenleg ez a Migration Aid történetének első projektje, ahol alkalmazottaink is vannak: a gyerekekkel foglalkozó ukrán menekülteknek adunk munkát.

Migration Aid LWB
Migration Aid LWB

Háborús környezetből érkező, az otthonukat egyik pillanatról a másikra elhagyni kényszerülő gyerekekkel foglalkozni nagy kihívás. Ráadásul ezek a gyerekek sokszor még az apukájukat, katonakorú fiútestvéreiket is kénytelenek voltak hátrahagyni, és nyilván azzal a félelemmel is folyamatosan szembesülnek, amivel anyukájuk az otthonról érkező híreket figyeli. A munka nagyját elvégzik a velük foglalkozó pedagógusok, szociális segítők és pszichológusok, de itt is van számtalan lehetőség önkénteskedni.

Jelentkethetsz gyerekeknek szóló programokkal, vagy segíthetsz az étkezőben, a takarításban, az irodai adminisztratív munkákban, kísérőként a létesítményen kívüli gyerekprogramokban.

Dióhéjban a legfontosabb adatok

Az LWB projekt Facebook oldala: facebook.com/migrationaid.lwb
E-mail címe: lwb@migrationaid.org
LWB recepció telefonszáma: +36 30 2800 618 (angol és ukrán nyelvű, hétköznap 8-17 óra között)

Képek a Soroksári úti projekt mindennapjaiból

Privacy Preference Center