Menü

Budapest, Madridi úti menekültszálló

Migration Aid Madridi úti menekültszálló

Az Ukrajnából menekülők egyik első állomása, ahol nyugodtabb körülmények között megpihenhetnek, a Migration Aid Madridi úti menekültszállója.

Március 12-én nyitottuk meg a szállót, max. 300 férőhelyes, elsősorban nőknek és gyermekeknek tartjuk fenn. A menekülők többsége csak 1-2 éjszakát tölt itt, de egyre többen vannak, akik Európán kívüli vízumra várva heteket töltenek nálunk.

A menekültszállót folyamatosan fejlesztjük a beérkező támogatásokból: saját játszósarka, egészségügyi szobája, a menekültek számára ingyenes miniboltja van, a teljes ellátást is adományokból tudjuk megoldani.

Migration Aid Madridi úti menekültszálló
Migration Aid Madridi úti menekültszálló

A menekültszálló sajátossága, hogy Magyarország legnagyobb, kizárólag önkéntesek által működtett és adományokból finanszírozott ilyen jellegű intézménye.

Már több mint 2000 önkéntes fordult meg a Madridin az elmúlt 3 hónapban. Napi 40-50 lelkes emberre van szükségünk ahhoz, hogy a menekültszállót a hét minden napján, a nap 24 órájában működtetni tudjuk. 

Önkéntesek viszik a recepciót, segítenek az ebédlőben, a tolmácsolásban, ügyelnek a gyerekekre, adják ki a raktárból a napi szükségleteket, szervezik az utazást és az egész szálló összehangolt működését.

Dióhéjban a legfontosabb adatok

Szállás jellege: 1-4 napos tranzitszálló Ukrajnából érkező menekülteknek, elsősorban nőknek és gyermekeknek
Kapacitása: max. 300 fő, 2-8 ágyas szobákban
Telefonszáma: +36 30 096 1380
E-mail címe: madridi@migrationaid.org
Facebookfacebook.com/migrationaidmadridi
Szálló címe: Budapest XIII., Madridi utca 9.

Fotók a menekültszálló mindennapi életéből