Nem egyeztettünk előtte Budapest polgármesterével és a budapesti lakosokkal, mégis mindenki jól érezte magát. Ezúton is köszönjük a Sziget rendezőinek, hogy 14 menekült háttérrel rendelkező gyereknek, nőnek és férfinak lehetővé tették, hogy pénteken részt vegyenek Európa egyik legnagyobb zenei és kultúrális fesztiváljának a programjain. Rövid fotós-videós beszámoló következik.

Ott voltunk több ország nagykövetségének, kultúrális intézeteinek képviselőivel együtt a protokolláris megnyitón, majd a “Sátor Határok Nélkül” nevű helyszínen tartott fogadáson, ahol a szervezők kifejezték, hogy hisznek a sokszínű Európában és a szolidaritásban.

Sátor Határok Nélkül / Tent Without Borders
Sátor Határok Nélkül / Tent Without Borders
Sátor Határok Nélkül / Tent Without Borders
IMG_3470

Kardos József, a Sziget programigazgatója

“Soha ne add fel” – raklapokból összeállított útvesztőn kellett végigmenni egy fehér bottal. Mi is kipróbáltuk, csapatunk egyik női tagja elsőre ki is talált a labirintusból, pedig ez nem volt egyszerű. A Szigeten számtalan érdekes érzékenyítő program keretében ismerkedhetsz a látás-, hallássérült és mozgáskorlátozott emberek életével. A Vándorvurstli volt gyerekek egyik kedvenc helye, ahol a csapatunkkal tartó négy éves kisfiú nagy izgalommal futott játékról-játékra, hogy mindent kipróbálhasson. Majd feszült figyelemmel nézzük mindannyian a bábjátékot.
Ezen a videón ki a menekült? Ki melyik országból jön?

Luminárium – közös relaxáció a fények és hangok világában.

Luminarium
Luminarium

Most már nem csak az Európa felé tartó menekültek ellen hergel a kormánymédia, hanem azok ellen is, akik az állam oltalma alatt állva velünk élnek és érdekli őket a kultúránk, mindennapi életünk. Sok százezer Szigetlakó bizonyítja: gazdagíthatjuk egymás életét, ha odafigyelünk egymásra és nem hagyjuk, hogy a félelem és gyűlölet vezérelje az életünket.

  •  
  •  
  •