Menekültek buliztak a Szigeten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nem egyeztettünk előtte Budapest polgármesterével és a budapesti lakosokkal, mégis mindenki jól érezte magát. Ezúton is köszönjük a Sziget rendezőinek, hogy 14 menekült háttérrel rendelkező gyereknek, nőnek és férfinak lehetővé tették, hogy pénteken részt vegyenek Európa egyik legnagyobb zenei és kultúrális fesztiváljának a programjain. Rövid fotós-videós beszámoló következik.

Ott voltunk több ország nagykövetségének, kultúrális intézeteinek képviselőivel együtt a protokolláris megnyitón, majd a “Sátor Határok Nélkül” nevű helyszínen tartott fogadáson, ahol a szervezők kifejezték, hogy hisznek a sokszínű Európában és a szolidaritásban.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”953″ img_size=”210×210″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”955″ img_size=”210×210″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”957″ img_size=”210×210″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”959″ img_size=”210×210″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/229451450″ align=”center” title=”Kardos József, a Sziget programigazgatója”][vc_column_text]

“Soha ne add fel” – raklapokból összeállított útvesztőn kellett végigmenni egy fehér bottal. Mi is kipróbáltuk, csapatunk egyik női tagja elsőre ki is talált a labirintusból, pedig ez nem volt egyszerű. A Szigeten számtalan érdekes érzékenyítő program keretében ismerkedhetsz a látás-, hallássérült és mozgáskorlátozott emberek életével. A Vándorvurstli volt gyerekek egyik kedvenc helye, ahol a csapatunkkal tartó négy éves kisfiú nagy izgalommal futott játékról-játékra, hogy mindent kipróbálhasson. Majd feszült figyelemmel nézzük mindannyian a bábjátékot.
Ezen a videón ki a menekült? Ki melyik országból jön?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://vimeo.com/229490542″ align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Luminárium – közös relaxáció a fények és hangok világában.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”963″ img_size=”410×300″ onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”961″ img_size=”410×300″ onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Most már nem csak az Európa felé tartó menekültek ellen hergel a kormánymédia, hanem azok ellen is, akik az állam oltalma alatt állva velünk élnek és érdekli őket a kultúránk, mindennapi életünk. Sok százezer Szigetlakó bizonyítja: gazdagíthatjuk egymás életét, ha odafigyelünk egymásra és nem hagyjuk, hogy a félelem és gyűlölet vezérelje az életünket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]