Menü

Nemtelen támadás érte Aidát, a Migration Aid International igazgatósági tagját

Mivel a Migration Aid tevékenysége jogkövető, így a kormánypropaganda minden igyekezete ellenére sem talál rajta fogást, ezért olyan személyeket próbálnak rossz színben feltüntetni, akik valamilyen formában segítik a Migration Aid munkáját. A Magyar Idők ma reggel megjelent cikke hemzseg a valótlan állításoktól. Csupán egy bekezdést emelünk ki:
El-Seaghi információnk szerint 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mivel komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő.” – írja az újságíró.

1. A Törvényszéknél biztosan nem vetődhettek fel aggályok azzal kapcsolatban, hogy Aida nem tudja pártatlanul ellátni feladatát amiatt, hogy a Migration Aid International (MAI) igazgatója. Ugyanis Aida 2016. elején járt a bíróságon és ajánlotta fel a segítségét, de csak 2016. májusától a MAI igazgatója, ami ráadásul csak 2016. júliusában került ki a tisztségviselők adatait nyilvántartó Companies House weboldalára.
2. Aidának jelenleg is érvényes együttműködési megállapodása van a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal, akik rendszeresen igénybe veszik segítségét fordítóként.
3. A Migration Aidnek nem dolga, hogy különbséget tegyen menekültek és gazdasági bevándorlók között. Segélyszervezetként a nemzetközi migráció által érintett embereken segítünk. A menekültek befogadását nem a Migration Aid, hanem a magyar állam intézi saját hatáskörében. A Magyar Idők újságírójának gondolatmenetét követve: azáltal, hogy a magyar állam teljesíti a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségét és oltalmat biztosít egyes menedékkérőknek, valójában – akarva vagy akaratlanul – Soros György tervének megvalósulását segíti elő. Azaz Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők logikáját követve Soros György bábja…
Gyalázatosnak tartjuk, hogy Balatonon nyaralni szándékozó menekültek elleni hecckampány után most már a migrációs hátterű magyar állampolgárokkal szemben is indulatokat akar gerjeszteni ez a sötét médiabirodalom. A Migration Aid természetesen minden tekintetben továbbra is kiáll Dr. Aida El-Seaghi mellett.