Menü

Orbán lehazugozta a Migration Aid-et. És az önkénteseink elleni erőszakra buzdít?

Orbán Viktor miniszterelnök az index.hu szerint ma délelőtt azt nyilatkozta Őcsény kapcsán: “annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”.

Miniszterelnök úr! Sürgősen cseréld le az embereidet, mert ezek szerint képtelenek téged korrekt módon tájékoztatni arról, mi történik az országodban.
Először is: van egy minisztériumod, amit Belügyminisztériumnak hívnak. Pintér Sándor a vezetője. Őt legalább arcról ismerned kellene, néha biztosan ott van a kormányüléseken. Ennek a minisztériumnak vannak hivatalai. A sokból kettőt emelnék ki: az egyiket Bevándorlási- és Menekültügyi Hivatalnak (BMH) hívják. Tudod, ők azok, akik elbírálják az utasításaid alapján, az országhatárhoz érkező migráns bejöhet-e az országba, mert tényleg menekül, vagy menjen haza, mert gazdasági bevándorló.
Aztán van egy másik hivatalotok, úgy hívják: Alkotmányvédelmi Hivatal (AH). Ha még nem szóltak volna róla neked, ők azok, akik a megbízásodnak megfelelően minden menedékkérő migránst átvilágítanak és nyilatkoznak arról, jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot. Lehet-e belőlük terrorista, erőszakoló, vagy ők is csak áldozatok, akik menekülnek a terroristák és erőszakolók elől. Meg fogod találni valamennyi állami oltalom alá került menekülő aktáját az archívumotokban.
Szóval Viktor, ha eddig nem jelezték volna a munkatársaid, most tőlem tudod meg: a Migration Aid csak azokat az embereket pátyolgatja itthon, akiket te beengedtél az országba. Illetve a te embereid beengedtek az utasításaidnak megfelelően. Most akkor döntsd el, hogy mi van. Vagy rúgd ki a Pintért, szántsd be a BMH-t, AH-t és hintsd be sóval a helyüket, mert nem csinálják azt, amire te utasítod őket, vagy fejezd be az emberek hülyítését. Ebbe az országba csak az jöhet be menekültként, akit te beengedsz.
Más lapra tartozik, hogy ahogy beengedted őket, sz@rsz a fejükre és már ránk és a hozzánk hasonló civil szervezetekre bízod, egyáltalán életben maradnak-e…
Ne gyere nekem azzal, hogy mi nem mondunk igazat az embereknek arról, kiken próbálunk segíteni. Csak azokon, akiket te beengedtél az országba és ránk hagysz. Kérjél listát és akkor név szerint is tudni fogod.
És Viktor, még egy dolog, ami érdekelne: ha azt mondod, “nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”, akkor ezek szerint mindazt támogatod, ami elhangzott Őcsényben? A menekültek és a segítőik életveszélyes megfenyegetését is? A tulajdonuk megrongálását? Tehát támogatod ezek szerint az erőszakot és bűncselekmények elkövetését? Csak hogy tisztán lássuk, mire számítsunk tőled…

Üdvözöllek,
Siewert András