Menü

Sajtónyilvános kirándulás menekültekkel a Balatonhoz

(Az MTV, TV2, Echo TV, Magyar Idők, Pesti Srácok, Magyar Hírlap munkatársait kérjük, hogy a következő bekezdést ugorják át, szíves figyelmükbe ajánljuk az alább kifejezetten rájuk szabott sajtónyilatkozatot.)

Számtalan újságíró keresett meg bennünket az elmúlt napokban, hogy tudosítani szeretne arról, ha elindítjuk a Tündérliget nevet viselő rekreációs projektünket a Balaton partján. Úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak nagyobb létszámú jelenléte a Tündérliget területén lehetetlenné tenné, hogy megvalósítsuk azt a szándékot, amiért odaviszünk családokat (ti. hogy pihenni tudjanak és nyugodt körülmények között ismerkedjenek a magyar tájjal, kultúrával). Ezért úgy döntöttünk, az érdeklődő sajtómunkatársak részére lehetővé tesszük, hogy részt vegyenek a balatoni nyaraltatás egy napján. A sajtónyilvános “nyaralási nap” időpontja 2017. augusztus 26. szombat. Az eseményen jelen lesz egy afgán menekült család, akik vállalták a sajtó részvételét és néhány hete kapták meg az oltalmazotti státuszt, azt megelőzően több hetet a tranzitzónába zárva töltöttek; továbbá egy szintén menekült hátterű pastu/dári-angol tolmács, akinek a segítségével kérdezhettek a családtól.
Amennyiben részt vennétek az eseményen, kérjük, ezt jelezzétek az info@migrationaid.org e-mail címen.

A Migration Aid sajtónyilatkozata az MTV, TV2, Echo TV, Magyar Idők, Pesti Srácok, Magyar Hírlap számára:
Levelet kaptunk a Galaktikus Migrációtervező Tanácstól, személyesen a soros Sötét Nagyúr aláírásával. Ebben felhívja a figyelmünket, hogy a Migration Aid messze alulteljesíti a Galaktikus Migrációtervező Tanács ötéves tervét, alig tudtunk hozzájárulni ahhoz, hogy megvalósuljon a kijelölt betelepítési kvóta. A soros Sötét Nagyúr egyben kifejezte abbéli szándékát, hogy súlyos büntetést mér ránk, amennyiben nem találunk migránsokat, akik a Sötét Oldal gonosz tervének részeként úgy hajlandóak nyaralni a Balaton partján, hogy közben újságírok hada követhesse minden lépésüket. Mivel a soros Sötét Nagyúr határozott szándéka, hogy a Balatonon nyaraló 3 család segítségével végső csapást mérjen Zorbán tábornok Magyar nevű uradalmára, kizárólag olyan újságíróknak hajlandó lehetővé tenni a migráns családok zaklatását, akik hű alattvalói a Sötét Oldalnak. Sajnáljuk, mert a Migration Aid szeret benneteket is.