Menü

Segíts kiszabadulni a tranzitok szögesdrótjai közül

Egy osztrák adományozó jóvoltából akár több éves használatba kaphatunk egy Keszthely közelében lévő nagy telken álló, három nyaralónak használt faházat. A helyet arra szeretnénk használni, hogy a tranzitokból szabaduló menekült családok számára néhány napos időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítsunk. A terület a Tündérliget elnevezést kapta. Az ingatlant reményeink szerint augusztus elejétől használhatjuk és szeretnénk már augusztusban menekült családokat vendégül látni.

Amihez segítséget kérünk:

  • Az augusztus 5-6-i hétvégére balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós napokat szervezünk a területre. Több információt erről ITT tudhatsz meg.
  • Az augusztus elejétől október közepéig terjedő időszakra, 7-14 napos időtartamokra keresünk menekültekkel való kapcsolattartásban tapasztalt önkénteseket. Feladatuk a táborban pihenő családok mindennapjainak segítése (bevásárlás, közös főzés a családokkal, gyerekek felügyelete, programok szervezése). Az önkéntesek utazásáról és ellátásáról gondoskodunk.
  • Egy négy fős család teljes tábori költsége (utazás, étkezés, belépőjegyek strandra, élményparkba) közel napi 5.000 Ft, ehhez társulnak még a tábor területének és épületeinek fenntartási költségei. Adományoddal segítheted a tranzitokból kikerülő családok rehabilitációját. Ha adományozni szeretnél, keresd fel az alábbi oldalunkat: Segítenél?