Menü

Segítség!

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”458″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”460″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”459″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Segélykérő üzeneteket kapunk a szerb-magyar határ mentén fekvő tranzitzónákból.

“Egyre többen kerülnek gyomorfertőzéses tünetekkel karanténba. Mivel túl sok beteg van, a konténerek padlóján fekszenek az emberek. A hőség elviselhetetlen, a fémkonténerek átforrósodnak. Sehol sincs árnyék. A levegő tele van porral, amit a szél még jobban felkavar. Az emberek egyre jobban fogynak, a gyerekek egyre véznábbak. Vannak családok, amik már két hónapja vannak bezárva a szögesdrótok közé. Az első hetekben még megbízhattuk egy segélyszervezet embereit, hogy vásároljanak nekünk kint a boltban, most már azt sem lehet. Azt akarják, hogy itt haljunk meg?”

A tompai és röszkei tranzitok már lassan elérték a maximális kapacitásaikat. Rengeteg a gyerek, az itt tartózkodók közel 60%-a 18 éven aluli. 3 hete megszületett a szögesdrótok között az első baba is. Vannak már közöttük olyanok is, akik ún. másodkérelmezők, azaz ellátásra sem jogosultak. Ők csak akkor kapnak enni, ha valamelyik segélyszervezet ad nekik. A cikkhez csatolt fotókat a tranzitokban tartózkodó menedékkérőktől kaptuk.

Segítenél?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]