Menü

Szivatja a kormány a keresztény karitatív szervezeteket

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

A mai napon a kormány ismét belengette a 25%-os “bevándorlási különadót”. Lázár János korábbi nyilatkozata alapján ez azokat a szervezeteket súlytaná, akik a tranzitokban dolgoznak.
Ehhez háttérinformációként annyit kell tudni, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint a tranzitzónákban a karitatív munkát (az ott tartózkodó menedékkérelmet benyújtó személyek humanitárius segítését) az ún. Karitatív Tanács (KT) szervezetei végzik. A KT-nek jelenleg hat tagszervezete van (aki nem hiszi, ITT utánaolvashat a kormány weboldalán): Katolikus Karitász, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet, Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt. A Vöröskeresztet leszámítva a többiek a magyar keresztény felekezetek segélyszervezetei.

Ők valamennyien tényleg dolgoznak is a tranzitokban. Amit egyébként nem jókedvből tesznek, hanem mert szerződésük van erre a magyar állammal. Épp ezért a kormány külön pénzügyi forrásokat is juttat erre a célra a KT tagszervezeteinek (évi több százmillió forintot).
Tehát a kormány legújabb bűvészmutatványa abból áll, hogy jól megkommunikálják a híveikkel, miszerint súlyosan megbüntetnek mindenkit, aki a bevándorlást segíti. Ami annyit tesz, hogy visszavesz 25%-ot abból, amit előtte a munkájuk elvégzéséhez odaadott ezek a szervezeteknek. És amire a kormány szerződéssel kötelezi a KT tagszervezeteit.
Mindeközben beveszik az alkotmányba, hogy minden állami szervezet kötelessége a “keresztény értékrend” érvényesülésének elősegítése.
Csak mi nem értjük a zavart az éterben (ill. a kormánypárti urak/hölgyek fejében) vagy te is elvesztetted a fonalat?[/vc_column_text][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]